Anja Haga fietst Fietselfstedentocht en presenteert plan

Ondanks alle campagnedrukte voor de Europese Verkiezingen heeft Europarlementariër Anja Haga (ChristenUnie) uit Dokkum hard getraind om de Fietselfstedentocht in Fryslân te fietsen. Haga: ‘Dit evenement kan ik niet laten lopen. Ik vind sporten fantastisch en dan is de Fietselfstedentocht in mijn thuisprovincie natuurlijk het summum. Geweldig hoe zoveel mensen op de been zijn om te fietsen of aan te moedigen. Dit is Fryslân op z’n best.’

Haga zet zich op Europees gebied ook in voor de fietser. Haga: ‘Ik vind dat er een Europees Fietspadennetwerk moet komen. Hoe mooi is het om de grens over te fietsen naar Duitsland, België of Luxemburg. Heel Europa kan denk ik wel wat hebben aan onze fietspadexpertise. Meer fietsgelegenheid zorgt ervoor dat mensen gezonder leven en minder de auto gebruiken. Dat is win-win!’

De lijsttrekker van de ChristenUnie voor de komende Europese verkiezingen 6 juni gaat voor de volle 235 km. Haga: ‘Ik zeg altijd goed eten, goed slapen en goed bewegen, dan komt het goed. Dat doe ik al jaren, dus ik heb er zin in!’

Auteur: Bart Bolhuis
Web: www.eurofractie.nl
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies