Bijzondere tv-serie op Family7 over een gezonde en bijbelse leefstijl

Rosaline Ratering-McDonald is leefstijlcoach, voedingsdeskundige, oprichter van Gezond & Weldoen én schrijfster van het boek ‘Vitaal leven met de Bijbel’. De serie is op dit boek gebaseerd en is interessant voor mannen en vrouwen die Gods woord serieus nemen en die meer willen weten over wat de Bijbel leert over gezondheid voor heel de mens.

Welvaartziekten

“Preventie van ziekte is een thema dat altijd van belang is, voor iedereen: jong, oud, dik, dun. Nu meer dan ooit, we leven een bijzondere tijd,” aldus Rosaline. Werken aan gezondheid op alle vlakken van het leven is haar grote passie. “Wat mij drijft is het besef dat investeren in gezondheid in lijn is met wat God belangrijk vindt. Mensen zijn de kroon op Zijn schepping.

Holisme 

In de serie wordt de term ‘holisme’ gebruikt. Rosaline: “Gezondheid is heelheid zoals God het heeft bedacht. Gezondheid is niet alleen afwezigheid van lichamelijke ziekte. Het heeft ook betrekking op een algeheel gevoel van welbevinden, dus ook in de ziel en in de geest.” “Gezonde zelfzorg, omzien naar de ander, wéldoen. Respectvol omgaan met de schepping. De manier waarop je leeft, je leefstijl: alles heeft met elkaar te maken. Holisme, heelheid, is een zaak van geest, ziel en lichaam.”

Praktische onderwerpen

Rosaline Ratering-Mc Donald (1962) is voormalig journaliste. Ze werkte onder meer voor Reed Business Information en was als freelancer lid van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten. Rosaline is nu CRKBO geregistreerd docent leefstijlcoaching, gediplomeerd voedingsdeskundige (BGN) en KABIZ geaccrediteerd Stoppen Met Roken Coach. Zij is oprichtster van Gezond en Weldoen, www.gezondenweldoen.nl. Haar boek ‘Vitaal leven met de Bijbel’ kwam in 2022 uit.

‘Vitaal leven met de Bijbel’ met Rosaline Ratering-McDonald is te zien vanaf 8 maart elke vrijdag om 19:30 uur bij Family7 of online via Family7+.

01 Inleiding: Gezondheid voor heel de mens – geest, ziel en lichaam
02 Gezond leven als christen en rentmeesterschap
03 Wake-up call: Hoe vitaal ben jij?
04 Wat zegt de Bijbel over voeding? (Deel 1)
05 Wat zegt de Bijbel over voeding? (Deel 2)
06 Wel of niet op dieet?
07 Schoonheid
08 Hoe houd je je hart gezond?
09 Verslavingen
10 Stress en bezorgdheid
11 Yoga ja, yoga nee
12 Gezond denken, gezond leven
13 Bidden en vasten

Family7

Family7 is de christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders: Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk op: www.family7.nl. Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus.

Beeld: Jeroen Postma
Auteur: Hillianne van Oordt / Family7
Web: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies