MENU
Misschien wel een miljoen christenen Iran

Misschien wel een miljoen christenen Iran

21 okt

Enkele weken geleden schreef Dirk van Genderen al dat er in Iran heel veel moslims tot geloof in de Heere Jezus komen. Deze week ontving hij aanvullende informatie, opnieuw zeer de moeite waard om er kennis van te nemen. Niet alleen in Iran komen veel Iraniërs tot geloof, maar ook buiten Iran. Het aantal christenen in Iran is onbekend, sommigen spreken over 800.000 tot 1 miljoen.

J. Lee Grady van Charisma News was onlangs in Australië, waar hij sprak in een kleine kerk, met voornamelijk Iraanse immigranten. Meestal wordt er in de diensten in het Farsi gezongen en gepreekt, nu werd Lee Grady vertaald door Ahmed. Een paar jaar geleden heeft Ahmed de Heere Jezus leren kennen.
Ook sprak hij met nog drie andere jonge Iraniërs, die ook kortgeleden de Heere Jezus hadden leerden kennen. Ze waren uit Iran vertrokken om in Australië een beter leven op te bouwen. Ze vertelden dat veel moslims in Iran gedesillusioneerd zijn over de islam.

Een van deze jongens, Bahram, kreeg een sterk verlangen naar God nadat hij in 2016 de film ‘Hacksaw Ridge’ van Mel Gibson zag. In die film zag en hoorde hij het ‘Onze Vader’. Voor hem was dat helemaal nieuw en hij ging ernaar op zoek op internet.
Een paar dagen later vond hij op zijn deurstoep een paar pagina’s uit de Bijbel, uit Lukas 11, met – jazeker – het ‘Onze Vader’. Voor hem was dit een teken van God, wat leidde tot zijn bekering. ‘Ik gaf mijn leven aan Christus.’

Iran is één van de vele landen waar christenen worden vervolgd vanwege hun geloof in de Heere Jezus. Veel christenen komen daarom in het geheim samen. Er zijn te weinig Bijbels in het Farsi voor alle nieuwe christenen.
Elam Ministries, één van de zendingsorganisaties die het Evangelie doorgeven aan Iraniërs, vertelt dat de meeste kerkjes in Iran klein zijn, met tussen de acht en twaalf leden. Kleine kerkjes kunnen zich snel vermenigvuldigen en vallen minder op. Volgens Elam Ministries komen veel Iraniërs tot geloof door de christelijke tv-programma’s die ze zien.

Laten we bidden dat de opwekking in Iran zich zal verspreiden over het hele Midden-Oosten.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 21 oktober 2019
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: