MENU
afbeelding

Ruim 1000 bezoekers op Zoeklicht Toogdag in Apeldoorn

29 sep

De Toogdag van Het Zoeklicht trok ruim 1000 bezoekers, de opkomst is vergelijkbaar met vorig jaar. Zoals de meeste tijdschriften, heeft ook Het Zoeklicht last van dalende abonnee-aantallen. Het blad is de kurk waarop het werk van Het Brandpunt drijft. Er wordt hard gewerkt aan de promotie en vernieuwing van het blad en de organisatie.

Lezers van het blad kwamen samen in de Americahal in Apeldoorn. Het programma begon om 09.45 uur en duurde tot 16.00 uur. Naast toespraken, luisteren naar zang en muziek en natuurlijk ook veel samen zingen, was er volop ruimte voor ontmoeting met elkaar en voor een bezoek aan de vele stands die er deze dag zijn. De toegang was gratis.

Otto de Bruijne en Theo Niemeijer spraken op de Toogdag. Theo Niemeijer is predikant van de Vrije Baptistengemeente in Enschede. Daarnaast is hij vele jaren verbonden aan Het Zoeklicht als schrijver en spreker. Otto de Bruijne is vooral bekend van de televisieprogramma’s die hij maakte voor de Evangelische Omroep. Hij is momenteel actief als spreker, schrijver, beeldend kunstenaar en maker van theaterprogramma’s.

Muziek speelt altijd een belangrijke rol op de Toogdag. Dit jaar traden Remco Hakkert en Mission Grace op. Remco Hakkert is landelijk bekend door zijn fraaie eigentijdse vertolkingen van aloude Nederlandstalige liederen. Mission Grace is een groep uit Katwijk die zelf geschreven Nederlandstalig repertoire brengt, onder meer over de rol van Israël in Gods plan met de wereld. De Country Trail Band, die onder meer bekend is door cd’s met liederen uit de bundel van Johannes de Heer, heeft ’s ochtends de samenzang begeleid. In de middag werd die taak uitgevoerd door pianist Henk Heijkoop en organist Jan Willem Doctor.

Inmiddels al 88 jaar verkondigt de door Johannes de Heer opgerichte organisatie via het blad ‘Het Zoeklicht’ en via boeken, cursussen, seminars en andere bijeenkomsten voor jongeren en ouderen het evangelie van de Here Jezus Christus. Hij biedt rust, vrede en de zekerheid van een eeuwig leven aan een ieder in deze onzekere wereld die Hem wil aannemen als Heiland en Verlosser. Het Zoeklicht heeft in de afgelopen maanden vele nieuwe activiteiten ontwikkeld, onder meer voor kinderen en jongeren. Het Conferentiecentrum Het Brandpunt breidt haar programma sterk uit en het blad Het Zoeklicht is vernieuwd en verbreed. Zoeklicht voorzitter Henk Morren heeft op de Toogdag een toelichting geven op de plannen.

Datum: 29 september 2012
Auteur: Redactie christelijknieuws.nl
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijknieuws
Website: http://www.zoeklicht.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: