MENU
Voormalig drugssmokkelaar smokkelt nu Bijbels

Voormalig drugssmokkelaar smokkelt nu Bijbels

05 dec

Het gebeurde in een land, ergens in Centraal-Azië, in de regio van Oezbekistan, Turkmenistan, Tajikistan en Kazachstan. Als jonge man smokkelde Alim drugs. Maar hij werd gearresteerd en opgesloten in de gevangenis. Daar dacht hij veel na over het doel van zijn leven. ‘Lange tijd negeerde ik geestelijke vragen,’ vertelt hij. ‘Het leven had voor mij geen zin meer.’

Op een dag kreeg hij van een medegevangene het Johannes Evangelie. Omdat Alim weinig te doen had, begon hij erin te lezen. En God zegende dat. Alim kwam tot geloof in de Heere Jezus. Zijn leven veranderde voorgoed. Wat een wonder!

Terwijl de anderen hun tijd in de gevangenis volmaakten, kwam Alim in actie. Met Gods hulp lukte het hem om van zijn drugs- en alcoholverslaving af te komen en begon hij geestelijk te groeien. Na zijn vrijlating volgde hij een Bijbelschool.
Daarna werd hij voorganger van een plaatselijke gemeente. Maar dat gaat daar heel anders dan in het vrije Westen. Omdat de regio vijandig is tegen christenen, komt de gemeente op geheime plaatsen samen, dan hier, dan daar.

Maar nog steeds smokkelt Alim. Geen drugs meer, maar Bijbels, Bijbelstudies en evangelisatiemateriaal. Hij smokkelt Bijbels voor Open Doors en zorgt er met zijn team voor dat de materialen ook in vijf omliggende landen komen. Dit ‘ondergrondse netwerk’ zorgt ervoor dat gelovigen de levende woorden van de Heere Jezus in handen krijgen. Net zoals die ene medegevangene een Johannes Evangelie aan Alim gaf.

‘Dit is gevaarlijk werk,’ zegt Alim. ‘De autoriteiten zijn ook zoek naar dit materiaal, maar het is allemaal goed verstopt. Zelfs als ik wordt opgepakt en weer terug moet naar de gevangenis, dan zou ik nog doorgaan met het verspreiden van het Evangelie. We willen mensen die dood zijn naar het Leven leiden, naar de Heere Jezus.’

(Bron: Gospel Herald)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 5 december 2017
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: