Jaap de Bruine: Al ruim vijftig jaar zendeling in Spanje

Jaap de Bruine is samen met zijn vrouw Suze sinds 1972 zendeling. Hij is voormalig directeur van zendingsorganisatie WEC in Spanje en ook heeft Jaap verschillende evangelische gemeentes gesticht in het Zuid-Europese land.

In deze aflevering van ‘De Wereld Rond’ horen we ondermeer over een bijzondere evangelisatie-actie in Madrid begin jaren 70 en ook vertelt Jaap hoe hij zijn vrouw Suze leerde kennen.

Inmiddels zijn ze gepensioneerd, maar samen leiden ze nog altijd de bediening van Huize Adullam in Noord-Spanje, waar ze nazorg geven aan zendelingen en christelijke werkers.

Handige link: www.wec-nederland.nl
Boek ‘Telling Yourself The Truth’: bol.com
Meer: wikipedia.org

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Auteur: Gerard Adriaanse

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies