Siglinda Walraven over haar burn-out als zendelinge

In Podcast ‘De Wereld Rond’ was kortgeleden Siglinda Walraven te gast. Samen met haar man Frederic was zij van 1995 tot 2009 zendelinge in Kameroen. Daar hielden zij zich bezig met evangelisatie, Bijbels onderwijs en gemeentestichting. Inmiddels wonen zij inmiddels alweer zo’n 14 jaar in Nederland. 

Siglinda is op pastoraal gebied nog altijd actief met bezoeken en coacht jonge gelovigen en zendelingen, ook doet ze vrijwilligerswerk in een hospice en werkt ze mee in een gebedsgroep voor Hilversum. 

Samen zijn Frederic en Siglinda actief betrokken bij hun gemeente als één van de oudstenechtparen en ze zijn nog steeds voltijdig betrokken bij zendingswerk en het geven van onderwijs en training, Frederic vooral via IBCM.

Onder meer over de gebedsgroep waar Siglinda deel van uit maakt, alsook over de burn-out waar Siglinda in Afrika mee te maken kreeg, hoor je in deze aflevering. 

Vooral voor mensen die kampen met burn-out klachten is deze aflevering een echte aanrader!

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Link naar de organisatie van wereldwijde kerken waar Siglinda’s man bij betrokken is: www.ibcm.net
Foto: Familie Walraven
Auteur: Gerard Adriaanse

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies