Paul Field en Ralph van Manen vieren samen 50 jaar songwriting

Sommige artiesten zijn een meester in hun vak. En als je het over liedjes schrijven hebt, dan kan Paul Field zeker een meester genoemd worden. De Brit is al bijna vijftig jaar actief en heeft honderden liedjes geschreven die hun sporen hebben nagelaten. Paul Field is bovendien een ervaren, innemende singer-songwriter die het publiek weet te boeien met een schatkist aan verhalen.

Paul begon in de jaren ’70 met de band Nutshell om later als solo artiest en schrijver aan de slag te gaan. Zijn stijl was gelijk herkenbaar. Paul wist gedachten en geloof zo te omschrijven en bezingen, dat zijn liedjes voor tienduizenden tegelijk herkenbaar werden.

Paul werkte samen met Cliff Richard

Het sloeg aan; hij werkte met Cliff Richard, Rick Wakeman van Yes, Amy Grant, Andrae Crouch en Gloria Gaynor. De muziek van Paul leende zich goed voor zowel solo artiesten, bands en zelfs musicals. In de jaren ’90 maakte een jonge Nederlandse artiest dankbaar gebruik van Paul Fields liedjes als ‘Touch The Flame’ en ‘Harry And The Band’ voor zijn debuut cd. Die artiest was Ralph van Manen.

Vriendschap

Het was het begin van een lange muzikale vriendschap die nog veel meer hoogtepunten zou krijgen. In 1995 schreef Field samen met Ralph, Henk Pool en Robert Riekerk het lied ‘Testify To Love’ wat mede dankzij Avalon en Wynonna Judd een grote hit werd. Kees Kraayenoord coverde later Pauls lied ‘God Of The Moon And Stars’.

Humor

Een avond met Paul Field betekent veel liedjes horen die je goed kent, maar waarschijnlijk niet eerder door hem zelf hebt horen zingen. Pauls Britse humor en zijn talent om verhalen te vertellen maken het altijd weer tot een nieuwe belevenis.

Recent album

Voor de gelegenheid deelt hij het podium met Ralph van Manen. De twee delen in hun oeuvre veel liedjes. Ralph heeft zich daarnaast ook ontwikkeld als artiest en liedjesschrijver, wat terug te horen is op zijn recente album ‘De Liefde Nog Het Meest’.

Een avond met Paul Field en Ralph van Manen is zo een feest van herkenning en vooral: genieten van onvervalst muzikaal vakmanschap.

19 september – Veenendaal
20 september – Zwolle
21 september – Nijkerk
26 september – Gouda
27 september – Drachten
28 september – Ridderkerk

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl
Auteur: Leon van Steensel
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies