MENU
Rugtassenactie: Een last van mijn schouders

Rugtassenactie: Een last van mijn schouders

01 okt

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en duizenden kinderen in Oost-Europa kregen via Zending over Grenzen een rugtas met genoeg schoolmateriaal voor het hele jaar cadeau. Een zeer welkome gift, want de meeste van hen zouden anders niet mee kunnen komen op school.

“Een kind toerusten voor het nieuwe schooljaar is een nachtmerrie voor ouders”, vertelt Bosnische moeder Almedina. “Ik werd er nerveus van als ik bedacht wat ik allemaal voor mijn zoon Ajdin moest kopen. Toen kregen we een goedgevulde rugtas van Zending over Grenzen en ik voelde een last van mijn schouders vallen.” Voor kinderen is het ook een grote motivatie om een rugtas te ontvangen. In plaats van een eerste schooldag vol schaamte omdat zij de spullen die ze nodig hebben niet konden kopen, hebben kinderen er zin om weer met school te beginnen.

Steun in de rug

De Rugtassenactie van Zending over Grenzen is een jaarlijks terugkerende actie in de zes Oost-Europese landen waar we werken, die van grote betekenis is om te voorkomen dat kinderen vroegtijdig met school stoppen. Het is een belangrijke steun in de rug om hen een betere toekomst tegemoet te laten gaan dan hun ouders.

Help mee!

Ook de rest van het jaar blijft Zending over Grenzen alert op kinderen die schoolmateriaal nodig hebben. Uw bijdrage aan deze actie blijft dan ook zeer welkom.

Datum: 1 oktober 2018
Auteur: Shanna van den Bosch
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: