MENU
Grote inzamelactie in RAI dankzij Almeerse samenwerking

Grote inzamelactie in RAI dankzij Almeerse samenwerking

20 mei

Al ruim twintig jaar mag hulporganisatie Zending over Grenzen achtergelaten producten ophalen na afloop van de PLMA-beurs in de RAI. Met de producten worden gezinnen lokaal en in Oost-Europa geholpen. Dit jaar werken Zending over Grenzen en Almeerse gemeente Missiecentrum De Wegwijzer samen om vanuit hun gedeelde christelijke overtuiging om te zien naar hulpbehoevenden ver weg, maar ook dichtbij. Het is een mooie samenwerking, met een bijzonder resultaat.

Woensdag 22 mei eindigt de PLMA-beurs in de RAI. Op deze retailvakbeurs presenteren internationale producenten allerlei food en non-food producten aan handelaars en winkeliers uit 120 verschillende landen. Tijdens de beurs kunnen de producenten ervoor kiezen om hun producten na afloop te doneren aan het goede doel: hulpbehoevende gezinnen in Almere en in Oost-Europa. Vorig jaar werden er maar liefst 6 vrachtwagens vol opgehaald. Al ruim twintig jaar werkt Zending over Grenzen samen met lokale organisaties om de producten te verzamelen en ervoor te zorgen dat ze op hun bestemming terecht komen. Deze keer helpt Missiecentrum De Wegwijzer uit Almere mee om een deel van de producten te verspreiden onder Almeerse minima.

Na de beurs gaan er ruim 75 vrijwilligers de beursvloer op om in een paar uur tijd alle gedoneerde producten op te halen, die vervolgens in vrachtwagens worden geladen en naar Almere worden vervoerd. Alle producten die langer dan drie maanden houdbaar zijn, mogen als noodhulpgoederen de grens over, producten korter houdbaar dan drie maanden niet. Daarom worden de producten na het verzamelen gesorteerd. Tenslotte wordt een deel naar Almeerse gezinnen gebracht en een deel wordt op transport gezet naar Oost-Europa.

Zending over Grenzen
Zending over Grenzen ziet vanuit haar christelijke levensovertuiging om naar kansarme gezinnen, kinderen en ouderen in Oost-Europa en laat hen merken dat zij er niet alleen voor staan. Lokale medewerkers zoeken samen met deze mensen naar de beste oplossingen om te ontsnappen uit de armoedecirkel. Het doel van de hulp is dat gezinnen na zoín vijf jaar weer op eigen benen kunnen staan. Om dat doel te bereiken hanteren zij verschillende hulpprogrammaís, onder te verdelen in de categorieŽn welzijn, onderwijs en geloofstoerusting. Zending over Grenzen helpt mensen in nood in AlbaniŽ, BosniŽ-Herzegovina, Bulgarije, MoldaviŽ, OekraÔne en RoemeniŽ ongeacht ras, geloof of politieke voorkeur.

Datum: 20 mei 2019
Auteur: Willem Folkersma
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: