MENU
HVC ziet vijf belangrijke ontwikkelingen in christenvervolging

HVC ziet vijf belangrijke ontwikkelingen in christenvervolging

24 apr

Christenvervolging is iets van alle tijden. Maar de uitdagingen gevaren waar christenen voor komen te staan, veranderen van tijd tot tijd. Afgelopen zaterdag gaven de HVC projectleiders tijdens de HVC Regiotour Online een overzicht van vijf belangrijke ontwikkelingen voor de vervolgde kerk. Wat speelt er zich af en wat staat vervolgde christenen te wachten?
Groeiend christendom
“Het bloed der martelaren is het zaad van de kerk”. We kennen deze uitdrukking van de vroegchristelijke kerk. Maar het is anno 2021 nog steeds van kracht. Het is een paradox. Ondanks vervolging groeit de Kerk. Waar groeit de kerk dan?

Toenemend moslimextremisme
De extreme islam schuwt geen geweld. Het schrijft strikte religieuze wetten voor en verkondigt deze visie op het geloof actief. Het onderdrukt gematigde moslims. Maar ook andersdenkenden, zoals jezidi, ahmadi's en christenen, moeten het ontgelden.

Nationalisme en anti-Westers sentiment
Eén van de zorgwekkende ontwikkelingen is een toenemend nationalisme en afkeer van het Westen. Dit sentiment jaagt vervolging aan en maakt de positie van christenen geďsoleerder en kwetsbaarder. Hoe werkt dit?

Toenemende overheidscontrole
De afgelopen jaren gingen de technische ontwikkelingen snel. Voor de kerk bood dat kansen, onder meer als het gaat om evangelisatie. Tegelijkertijd bieden al die technische ontwikkelingen overheden ook meer mogelijkheden om christenen in de gaten te houden.

Het effect van de coronacrisis
Een jaar geleden rolde de wereld de coronacrisis in. De coronacrisis bleek een aanjager voor onderdrukking en vervolging te worden. Veel christenen kregen het nog zwaarder. Ook bood het kansen om het Evangelie te verspreiden.

Nog steeds kunt u, net als tijdens de live uitzending, uw vragen stellen aan de projectleiders van HVC! Hebt u een vraag naar aanleiding van de bovenstaande vijf ontwikkelingen, of een vraag over christenvervolging in het algemeen? Stuur uw vraag naar info@stichtinghvc.nl onder vermelding van 'Vraag Regiotour'.

Tijdens de HVC Regiotour Online vertelde Aster uit Pakistan haar indrukwekkende verhaal. Ze beantwoordde live vragen van het publiek, waarbij ze een bemoedigend getuigenis gaf over een levende en werkende God. Een muzikaal gezelschap onder leiding van Bert Noteboom omlijstte de avond met enkele prachtige liederen. Enkele reacties van kijkers:
- "Raakt echt diep..."
- "Prachtige, indrukwekkende, integere avond"
- "Diep ontroerd door Asters verhaal. We bidden voor haar"

Datum: 24 april 2021
Auteur: Stichting HVC
Foto: Videostill YouTube
Website: http://www.stichtinghvc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: