MENU
Amir: We zijn dicht bij een oorlog van Rusland met de NAVO

Amir: We zijn dicht bij een oorlog van Rusland met de NAVO

23 jun

VIDEO Amir Tsarfati: We zijn dicht bij een wereldoorlog in Europa. In 1945 nam Stalin de enclave Kaliningrad in. De oorspronkelijke naam was Koningsbergen. En het was een van de hoofdsteden van Pruisen, het Duitse grondgebied. Litouwen is een soeverein land en lid van de NAVO en van de EU en ligt tussen Wit-Rusland en Kaliningrad. Een paar dagen geleden heeft Litouwen, tegen eerdere afspraken in, besloten dat ze niet meer dan 50% van de goederen van Rusland doorlaten.Kaliningrad is Ruslands enige warm water zeehaven. Het water van die haven bevriest nooit in de winter. Het is dus een belangrijke weg naar de Baltische Zee voor Rusland. Er is daar een faciliteit met nucleaire wapens. Er wonen Russen, alle Duitsers zijn daar weg. Russische burgers wonen daar.

Rusland stond de onafhankelijkheid van Litouwen slechts toe op ťťn voorwaarde, namelijk dat Litouwen vrije doorgang zou verlenen op de spoorweg van Wit-Rusland naar Kaliningrad, vrije doorgang van goederen, levensmiddelen en wat er verder maar nodig is.

En wat er gebeurd is, is het volgende: Sinds een paar dagen geleden heeft Litouwen besloten dat ze niet meer dan 50% van de goederen doorlaten. Rusland ziet het bijna als een oorlogsverklaring. Op dit moment noemen ze het een belegering. Een belegering is wat wij in het Latijn noemen, casus belli, een gerechtvaardigde reden voor oorlog. Het is slechts een kwestie van tijd tot de Russen iets zullen doen.

En het zal niet leuk worden, want dit is een directe confrontatie met een lid van de NAVO. Litouwen heeft daar Amerikaanse en Duitse soldaten. Een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland ligt op de loer. Eťn ding is zeker, Vladimir Poetin zal Kaliningrad niet opgeven. Kaliningrad is zijn poort naar de Baltische Zee.

Het is het enige Russische grondgebied dat een haven heeft die niet bevriest in de winter, het heeft nucleaire raketten. Het is hun manier om Finland Zweden en Noord-Europa te bedreigen. Dat zal hij niet opgeven. Hierom zal hij daadwerkelijk oorlog gaan voeren.

En de vraag is nu: wie gaat het eerst toegeven in deze oorlog, in dit spel? Poetin is er vrij zeker van dat Biden de Litouwers niet gaat helpen. Krijgen we binnenkort een directe confrontatie tussen de Russen en de NAVO, de Russen en de EU? Zeker weten, dat krijgen we. Als zij die sancties niet opheffen en Russische goederen via die spoorweg naar Russisch grondgebied laten gaan, zal het niet goed aflopen.

Met vriendelijke dank aan het team van het Nederlandstalige YouTube-kanaal van Amir Tsarfati, voor de vertaling van de gesproken tekst. Meer video's: Nederlandstalige YouTube-kanaal

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 23 juni 2022
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: