MENU
Jaarlijkse GZB-dag in Barneveld

Jaarlijkse GZB-dag in Barneveld

24 feb

Zaterdag 14 maart vindt in Barneveld de jaarlijkse GZB-dag plaats. Het thema is ‘Geef het door!’ Centraal staat de vraag: hoe delen we het Evangelie van generatie op generatie? En wat kunnen we daarbij leren van de wereldkerk?

Tijdens de GZB-dag laat ds. Jonathan Soro zien hoe zijn kerk in de heftige situatie van Zuid-Soedan toch het Evangelie bij jongeren weet te brengen. Gert-Jan Segers heeft zes jaar voor de GZB in Egypte gewerkt. Hij vertelt hoe jongeren daar zijn hart hebben gekregen en welke uitdagingen hij nu voor de kerk in Nederland ziet. De Bijbelstudie door ds. Wim Verboom laat zien hoe de zorg voor de generaties allereerst Gods zorg is. Ds. Gerardo en Ysabel Castro uit Peru kwamen als kinderen via het zendingswerk van de GZB tot geloof. Nu zijn zij zelf volop betrokken bij het (jeugd)werk in de kerk van Trujillo en willen ze nieuwe generaties bereiken met het Evangelie.

De hele dag door zijn er kinder- en tienerprogramma’s, met onder andere een optreden van Marcel Zimmer. Ook is er kinderopvang. Het is dus echt een dag uit voor jong en oud! De GZB-dag vindt plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld en duurt van 9.45-15.45 uur. Kijk voor meer informatie en om u gratis aan te melden op www.gzb.nl/gzb-dag. Van harte welkom!

Beide sprekers uit het buitenland hebben een bijzonder verhaal te vertellen.
Ds. Gerardo Castro groeide op in een krottenwijk in Peru. Door zijn gesprekken met ds. Wim Poldervaart, die 35 jaar geleden voor de GZB in Peru werkte, kwam hij tot geloof. Nu is hij predikant van dezelfde gemeente als waar Wim 35 jaar geleden leiding aan gaf. Nog steeds hebben zij goed contact met elkaar.

Ds. Jonathan Soro is zelf gevlucht voor het geweld in Zuid-Soedan. In de vluchtelingenkampen deelt hij met jongeren in woorden en daden het Evangelie en wil hij hen weer perspectief geven voor de toekomst.

Datum: 24 februari 2020
Auteur: GZB - Gerdi vcan Eck
Foto: GZB
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: