MENU
Interserve: Het Evangelie delen door de uitoefening van je vak

Interserve: Het Evangelie delen door de uitoefening van je vak

22 nov

Het Evangelie delen door de uitoefening van je vak, het is al jarenlang de strategie van zendingsorganisatie Interserve in Azië en de Arabische wereld. Maar hoe werkt dat eigenlijk in Nederland zelf? Omdat Interserve steeds vaker met die vraag geconfronteerd wordt, heeft het een nieuwe activiteit in het leven geroepen: Workaholy.

Een community voor christelijke professionals die verhalen en inspiratie willen delen over waar geloof wérkt. De aftrap is dinsdagavond, in de theaterzaal van AFAS Software in Leusden.

Commercieel directeur Bernard-Paul Hakkenberg van AFAS is een van de sprekers tijdens Workaholy: de kickoff. Hij was direct enthousiast over het idee en wil laten zien hoe geloof werkt bij AFAS: “Binnen ons familiebedrijf zijn eigenlijk twee families. De één gelooft, de ander niet. Dat maakt het spannend en interessant, want hoe ga je daar in de praktijk mee om?” De andere spreker is Dorina Nauta, relatiemanager bij Tear. Zij is blij dat het thema geloof op de werkvloer door Interserve verder op de kaart wordt gezet. “Ons dagelijks leven doet ertoe. Wat we doen heeft eeuwigheidswaarde en draagt bij aan Gods plan met deze wereld. In veel kerken wordt er gebeden voor de zendelingen. Die worden uitgezonden namens de kerk, hangen met een foto op het prikbord en staan in de nieuwsbrief. Maar wat als kerken gaan bidden voor de verpleegkundige en de wethouder, voor de postbode en de boer? Hun werk heeft eeuwigheidswaarde in het koninkrijk van God.” De avond zal verder worden gepresenteerd door cabaretier en kleinkunstenaar Timzingt.

Binnen een week tijd waren alle 220 tickets vergeven. “Het onderwerp leeft écht”, volgens directeur Arco de Leede. “We vragen van onze partners om in het werk dat zij doen in het buitenland een getuige te zijn van Jezus Christus. Maar tegelijkertijd kregen we op kantoor steeds vaker de vraag: ‘maar hoe dat je dat eigenlijk? Hoe zou dat er uitzien in Nederland?’ Van de kerk naar je werk blijkt voor veel christenen nogal een stap.” De komende jaren wil Interserve daar meer aandacht aan schenken. Online én offline, benadrukt Van de Leede. “We willen stimuleren dat christelijke professionals elkaar ontmoeten en verhalen met elkaar delen.”

Dinsdagavond is de start. Het komende jaar wil Interserve verder investeren in een online platform, wil het bedrijven bezoeken met ‘Workaholy on tour’ en staat in het najaar een bijeenkomst op de planning voor christelijke ondernemers en leidinggevenden. In 2021, het jaar waarin Interserve 50 jaar bestaat, wil het uitpakken met een groots publieksevenement. Verdere details daarover worden in de loop van volgend jaar bekend gemaakt.

Interserve is een internationale zendingsorganisatie die al ruim 165 jaar christelijke beroepskrachten uitzendt naar landen in Azië en de Arabische wereld, waar mensen vaak nog nooit van het Evangelie gehoord hebben. Zij getuigen van hun geloof door gewoon aan het werk te zijn. Ze bouwen persoonlijke contacten op en ondersteunen de lokale kerk, voor zover aanwezig.

Datum: 22 november 2019
Auteur: Interserve - Ruben Hadders
Foto: © Toff fotografie - Tobias Huizing
Website: http://www.interserve.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: