MENU
Creatieve oplossingen voor contact en live colleges bij de EH

Creatieve oplossingen voor contact en live colleges bij de EH

10 jun

De Evangelische Hogeschool (EH) biedt per september weer live colleges aan. Ontmoeting en persoonlijk contact zijn belangrijke ingrediënten voor haar onderwijs dat zich richt op persoonlijke ontwikkeling en verdieping van het geloof. Juist nu jongeren specifiek daar naar zoeken, zijn de opleidingen van de EH een goede basis om in deze onzekere tijd te bouwen aan hun toekomst.

“Onze opleidingen zijn altijd maatwerk. We kijken naar de persoonlijke situatie van de student en wat hij of zij nodig heeft,” licht directeur Els van Dijk toe. “Het live gesprek is daarbij essentieel. De afgelopen weken hebben we creatief nagedacht hoe we onze opleidingen, het Basisjaar en de M-Route, en onze cursussen weer fysiek kunnen geven binnen de geldende RIVM-maatregelen.”

Studenten die voor een nieuwe studie staan, zien er tegenop om die vooral online te volgen. “Als EH zijn we anders dan andere onderwijsinstellingen en daarom willen we ons juist ook hierin onderscheiden. Vooral omdat ontmoeting, verbinding en verdieping belangrijke aspecten zijn van ons onderwijs. Vanaf september zal het nieuwe cursusjaar zo ingevuld worden dat studenten het grootste deel van de week op de EH aanwezig kunnen zijn voor colleges, persoonlijke begeleiding en gesprekken.”

De oriëntatie op vervolgstudie is voor eindexamenkandidaten bemoeilijkt omdat zij niet de opleiding van hun interesse konden bezoeken. Veel jongeren hebben daarmee geen goed beeld van wat hen te wachten staat, en dat maakt hun studiekeuze onzeker. Een tussenjaar in het buitenland behoort in deze tijd eveneens niet tot de opties.
“De EH is relevant voor elke jongere, zeker ook in deze tijd. Er komt veel op hen af en ze staan op een punt in het leven dat zij keuzes moeten maken op persoonlijk, geloofs- en studiegebied. Voor velen is dat een keuze waar veel druk op ligt. Met een opleiding van de EH sta je sterker in het leven, je weet wie je bent en wat voor jou echt belangrijk is.”

Het Basisjaar is een tussenjaar voor jongeren met havo-, vwo- of mbo niveau 4-diploma als voorbereiding op een studie aan hbo of universiteit. Met ingang van het nieuwe cursusjaar biedt de EH ook de M-Route aan, een opleiding speciaal bedoeld voor jongeren met mbo niveau 2 of 3 diploma, die zij naast hun baan kunnen volgen. Ook nieuw is de cursus Studiekeuze, een cursus voor jongeren gericht op een studiekeuze die past bij de persoonlijkheid, interesses, kwaliteiten en talenten van de student. De cursus Persoonlijke ontwikkeling is een programma van tien vrijdagen voor volwassenen die verdieping zoeken op persoonlijk en geloofsgebied.

Op 26 juni is er de mogelijkheid om de school tijdens een open dag fysiek te bezoeken, de sfeer te proeven en te luisteren naar ervaringen van studenten. Tijdens deze bijeenkomst zal ook toegelicht worden hoe de EH het lesprogramma coronaproof heeft gemaakt.

Datum: 10 juni 2020
Auteur: EH - Onno Visser
Foto: © TOFF-fotografie Tobias Huizing
Website: http://www.eh.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: