MENU
Hoe je een goede dag kunt hebben

Hoe je een goede dag kunt hebben

28 jun

Hoe vaak heeft er niet iemand tegen je gezegd: ‘Een goede dag gewenst’? Dat is een mooie wens, maar wat houdt hij in? Als je voor het naar bed gaan je activiteiten van de dag overdenkt, hoe weet je dan of het een goede of een slechte dag was?

Toen Jozefs broers hem als slaaf verkochten, was dat een slechte dag. Maar God veranderde die voor hem ten goede. Toen de vrouw van Potifar loog over Jozef en hem in de gevangenis liet zetten, was dat een slechte dag. Maar God veranderde ook die voor hem ten goede. Je ziet: we weten niet altijd wat een goede dag is. We kunnen echter onze dagen goed maken als we de voorschriften volgen die we in het gedeelte van vandaag lezen.

Ten eerste, houd je tong in bedwang. ‘Wie is de man die vreugde vindt in het leven, die dagen liefheeft om het goede te zien?’ (Psalm 34:13). Iedereen verlangt natuurlijk naar vreugde in het leven en goede dagen. Wat is daarvoor nodig? ‘Behoed je tong voor het kwaad en je lippen voor het spreken van bedrog’ (vs. 14). Wanneer je verkeerde dingen zegt, zul je een slechte dag hebben. Dus houd je tong in bedwang.

Ten tweede, keer je af van het kwaad en doe het goede (vs. 15). Als je een goede dag wilt hebben, doe dan het goede. Als je zaadjes van goedheid zaait, zul je goedheid oogsten.

Ten derde, zoek de vrede en jaag die na (vs. 15). Maak je niet druk om het kleinste blijk van minachting of om alles wat de mensen zeggen. Als iemand voordringt terwijl je in de rij staat, wind je er dan niet over op. Wees een vredestichter, geen onruststoker.

Ten slotte, vertrouw op de Heere, want Hij let op jou. ‘De ogen van de heere rusten op de rechtvaardigen, Zijn oren zijn gericht op hun hulpgeroep’ (vs. 16). Je hoeft je niet bezig te houden met wat andere mensen doen. God let op jou en Hij luistert naar jou.

Je kunt een goede dag hebben als je gewoon deze voorschriften opvolgt. Dus: een goede dag gewenst!

‘Een goede dag gewenst!’ kan een afgezaagde opmerking zijn, maar je kunt echt een goede dag hebben als je bepaalde voorschriften uit de Schrift opvolgt. Probeer de richtlijnen uit deze psalm na te leven. Dan zul jij niet alleen een goede dag hebben, maar zullen bovendien de mensen met wie je in aanraking komt, gezegend worden.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe is een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 28 juni 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

27 september 2020 Waar vertrouwen we op
20 september 2020 Het volmaakte Woord
13 september 2020 Kijk vooruit
6 september 2020 God is nabij
30 augustus 2020 Op Zijn tijd

Meer nieuws:

Weglopen
26 jul

Weglopen meer