MENU
Steun voor kinderkampen in Wit-Rusland

Steun voor kinderkampen in Wit-Rusland

08 aug

Al jaren biedt Ark Mission de lokale kerken in Wit-Rusland financiële hulp bij het organiseren van zomerkampen voor kinderen. Zo steunen we kinderkampen in Cerykau, Verbovichy en Berezino. Door grote armoede en moeilijke omstandigheden, met name in het Tsjernobylgebied, kunnen veel kinderen niet op vakantie. Wanneer de scholen dicht zijn is er voor hen weinig te doen en zwerven zij rond op straat.

Een impressie van de Vakantiebijbelweek bij Pastor Nikolai in de zomer van 2019:
Pastors en dominees kunnen dat niet aanzien en organiseren daarom elk jaar een zomerkamp voor de kinderen. Onderwijs uit de Bijbel, goed eten en allerlei leuke sport- en spelactiviteiten maken dat de kinderen een geweldige week hebben. Dit jaar is het door corona nog onzeker of de zomerkampen door kunnen gaan, maar veel kerken in Wit-Rusland zijn nog steeds open en alle plannen liggen klaar. Als het aan de dominee ligt, gaan de zomerkampen door – mits de veiligheid van de medewerkers en de kinderen gegarandeerd is.

Collega Jolanda Kromhout bezocht afgelopen jaar het kindervakantiekamp van Father Alexander. De hartenballonnen zijn een teken van Jezus' liefde. Deze kinderen leven vlakbij het Tjernobylgebied. Er is veel armoede daar, maar tijdens het kamp genoten ze met volle teugen! Op de foto is een meisje te zien met bijbelse materialen die met steun uit Nederland konden worden verspreid. Jolanda kwam razend enthousiast terug. 'Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel er gedaan kan worden met een klein beetje geld,' vertelt ze, 'en hoe hard onze ondersteuning nodig is.'

De kinderkampen bieden een bijzondere ervaring voor deze kinderen. Er is sport en spel en veel gezelligheid. Omdat de kinderen thuis niet over Jezus horen is het Vakantiebijbelkamp een unieke gelegenheid om hen in aanraking te brengen met het verhaal van de Bijbel. Ark Mission maakt dit kamp dan ook graag mogelijk.

Father Alexander‘Er is veel armoede hier in Verbovichy. De hoop die de kerk biedt, geeft moed en kracht. Dat wil ik aan de kinderen hier laten horen. Daarom organiseer ik de kinderkampen, dit jaar voor de tweede keer. Zo komen kinderen die nooit in de kerk komen in aanraking met de hoop en de liefde van God.’
(Father Alexander, pastor in Wit-Rusland)

‘Het is nú de tijd om kinderen het evangelie te vertellen. Het evangelie is de enige hoop die we hebben, niets is beter dan een leven met God. Jaarlijks komen er meer dan 200 kinderen naar onze kinderkampen en ontdekken zij meer van Gods liefde. Daar wil ik mee doorgaan, nu het nog kan.’

Pastor Nikolai in Berezino

N.B. Mochten de kampen uiteindelijk niet door kunnen gaan dit jaar, dan zullen wij uw gift gebruiken om voedselpakketten uit te delen aan gezinnen. Veel gezinnen zitten nu zonder werk en is er niet voldoende geld om de kinderen drie maaltijden per dag te geven.

Helpt u mee?
We zaaien het evangelie in deze kinderharten in het vertrouwen dat we vrucht zullen zien in de toekomst. Dit kunnen we alleen realiseren met uw steun. Per kind is er € 60 nodig om een kampweek te verzorgen.

Datum: 8 augustus 2020
Auteur: Ark Mission
Foto: Ark Mission - videostill
Website: https://www.christelijknieuws.nl/banner/283

Dit artikel delen:

Meer nieuws: