MENU
Stichting Agape start nieuwe ER IS HOOP-actie

Stichting Agape start nieuwe ER IS HOOP-actie

22 sep

In 1982 startte stichting Agapè de grote evangelisatieactie ER IS HOOP, met verschillende huis-aan-huis-magazines en bijbehorende stickers, vlaggen en meer. Nu anno 2020 is Agape bezig met de voorbereiding van een nieuwe ER IS HOOP-actie. Christelijknieuws.nl sprak met een van de medewerkers van Agape: Heiko van den Broek.


Magazines ER IS HOOP uit 1982-1983

Heiko van den Broek al ruim 27 jaar getrouwd, heeft 2 zonen die allebei studeren. Verder werkt hij al ruim 20 jaar bij Stichting Agapè. Zijn verlangen is nog steeds dat iedere inwoner van Nederland de kans krijgt om Jezus persoonlijk te leren kennen. Heiko is directielid Leadership Development & Human Resources bij Agapè.

Waarom de nieuwe ER IS HOOP-actie?
Hoop doet leven. In een wereld waar we vrijwel dagelijks geconfronteerd worden met oorlogen en rampen, zorgen over de opwarming van de aarde, de plasticsoep en CO2-uitstoot, heeft ieder mens hoop nodig. Zeker nu we dit jaar ook nog eens te maken hebben gekregen met het coronavirus en zijn verstrekkende gevolgen, is het verlangen naar hoop sterker dan ooit. Eenzaamheid, verdriet, boosheid, frustratie en angst zijn merkbaar aanwezig. Het goede nieuws is dat er een weg is uit angst, namelijk de weg van hoop. Jezus is onze eeuwige Hoop. Als tegengeluid tegen onzekerheid en angst willen we - samen met jou - deze hoop delen. Doe je mee?

Wat is jullie doel met deze actie?
Samen met alle christenen willen we een golf van hoop verspreiden door heel Nederland.

Komt er ook een magazine, zoals in 1982?
Nee, en ja. Nee omdat er in 1982 een magazine voor niet-christenen gemaakt werd dat huis aan huis in heel Nederland werd verspreid, dat doen we nu niet meer. Er komt nu een website erishoop.nu met hoopvolle verhalen en getuigenissen en de mogelijkheid om contact te zoeken met een e-coach en/of een cursus te volgen. Er zal dus niet meer in elke brievenbus een evangelisatie-magazine vallen.

Er komt wel een 'Er is hoop'-uitgave van het MOVE-magazine van Agapè. Dit is bedoeld om christenen en kerken te enthousiasmeren en mee te gaan doen met de campagne. Deze zal in het najaar verschijnen. Ieder die hiervoor belangstelling heeft en nog niet standaard het MOVE-magazine ontvangt kan zich hiervoor aanmelden via erishoop@agape.nl.

Het grote verschil tussen 1982 en 2020 is dat de actie in 1982 volledig vanuit Agapè werd uitgevoerd (push) en dat we in 2020 er bewust voor kiezen om vanuit Agapè te faciliteren en het eigenaarschap lokaal bij kerken neer te leggen (pull). Lokale christenen/kerken kennen de eigen woonplaats het beste en weten wat daar nodig is om hoop te verspreiden, bovendien wonen ze daar en is daardoor de kans het grootst dat de' Er is hoop'-campagne tot een structurele missionaire samenwerking van de kerken leidt en zichtbaarheid van de boodschap van Hoop in elke plaats en stad van Nederland.

De campagne richt zich dus zowel op christenen als niet christenen: Christenen om te motiveren en toe te rusten de boodschap van Hoop in hun eigen omgeving samen vorm te geven en niet-christenen om hen te wijzen op Jezus Christus, de Hoop van de volken.

Wat kunnen lezers van christelijknieuws.nl doen?
Vanaf medio september is op de website van www.agape.nl te lezen hoe particuliere christenen en kerken kunnen meedoen. En de campagne in hun eigen omgeving invulling kunnen geven.


Nieuwe poster met logo ER IS HOOP 2020

Meer over de nieuwe actie ER IS HOOP
De nieuwe ‘Er is Hoop’-campagne wordt gestart om Nederland te bereiken met dé boodschap van hoop. In september wordt het online platform gelanceerd waar iedereen die hoop zoekt naar toe kan gaan. Met de lancering van het platform wordt de kickstart van de campagne gemaakt. Deze zal gefaseerd over Nederland worden uitgerold. Gestart wordt met een beperkt aantal locaties. Aan de hand van de ervaringen worden daarna kerken en individuen door heel Nederland uitgedaagd om de boodschap van hoop verder te verspreiden.
Agape heeft jouw hulp nodig om de christelijke achterban in Nederland te enthousiasmeren, te mobiliseren en te activeren. Dit kan o.a. door je naam aan deze campagne te verbinden, je netwerk, kwaliteiten, tijd en middelen in te zetten om deze campagne tot een succes te maken. Mail voor meer informatie hierover naar erishoop@agape.nl. Doe mee!

Datum: 22 september 2020
Auteur: Henk-Jan Oudenampsen
Foto: © Agape
Website: http://www.erishoop.nu

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

24 december 2021 Agape start samenwerking met Stichting Stevan

Meer nieuws: