MENU
Update Amir Tsarfati vanuit Sao Paulo

Update Amir Tsarfati vanuit Sao Paulo

06 nov

Amir Tsarfati: 'Ik ben blij te kunnen melden dat zowel Mike Golay als ik vanmorgen vroeg veilig zijn aangekomen en dat we aan het bijkomen zijn van onze lange reizen in ons hotel terwijl we ons voorbereiden op een druk weekend. Zaterdag en zondag zullen we meerdere keren spreken in Sao Paulo, voordat we maandag naar Rio de Janeiro gaan.

Terwijl we in Rio de Janeiro zijn, zullen we actief bezig zijn met de verkondiging van het goede nieuws van de opname van de gemeente, en zullen we samenkomen met lokale predikanten om onze connecties in BraziliŽ voor de toekomst te vergroten. Ten slotte gaan we naar Campinas voor nog een tweedaagse conferentie voordat we naar huis gaan. Bid alstublieft voor onze voortdurende veiligheid in de komende twee weken.

Het Midden-Oosten
Maandag 2 november was 103 jaar sinds de Balfour-verklaring van 1917. Telkens wanneer ik deze gebeurtenis overweeg, word ik herinnerd aan het wonder dat IsraŽl heet. Deze verklaring is belangrijk omdat het de joodse historische rechten op het land erkende, die later wettelijke rechten werden op de San Remo-conferentie in 1920. Ondanks latere Britse pogingen om niet door te gaan, vond God een weg. Het heeft misschien nog 30 jaar geduurd voordat IsraŽl als natie werd herboren, maar het was allemaal in Zijn timing.

Wat een heel triest item is om over te rapporteren, is dat islamitische terroristen maandagavond een aanslag hebben gepleegd in Wenen, Oostenrijk, in een Joods deel van de stad waar zes synagogen dicht bij elkaar zijn. Ze waren zwaar bewapend en hadden mogelijk zelfs explosieven. Vier onschuldige mensen werden gedood voordat een van de terroristen door de politie werd neergeschoten. Een ander is gearresteerd en ze zijn op jacht naar de anderen. De omgekomen terrorist was een 20-jarige man die in december uit de gevangenis was vrijgelaten. En trouwens, hij had een geschiedenis van terreur in SyriŽ. Alsof dat nog niet genoeg is, werden vanwege de aanslagen meer dan 1.000 mensen een groot deel van de tijd in de Weense Opera vastgehouden.

Een enorme aardbeving van 6,6 - 7,0 trof vorige week de EgeÔsche Zee, die zowel Griekenland als Turkije trof. Turkije kreeg er echter zeker het ergste van. De kuststad Izmir (Smyrna) liep aanzienlijke schade op toen meer dan 15 gebouwen instortten. Meer dan 100 mensen zijn inmiddels omgekomen als gevolg van deze aardbeving en honderden zijn gewond geraakt. Verbazingwekkend genoeg werd, na 60 uur in het puin van de gebouwen te hebben doorgebracht, een driejarig meisje genaamd Elif gered en nu is zij het gesprek van de dag. Het spijt me te moeten zeggen dat, hoewel IsraŽl onmiddellijk onze hulp aanbood om noodhulp te verlenen, Turkije weigerde. Dit is een indicatie van de spanning tussen ons op dit moment.

In zijn toespraak vorige week was de Turkse president Erdogan transparanter dan ooit over zijn plannen voor het Midden-Oosten. In wezen verklaarde hij dat waar zijn leger ook bij betrokken is, het niet alleen is om dat land te 'helpen'. Hij is daar omdat hij gelooft dat het van Turkije is. Dit omvat plaatsen als LibiŽ, SyriŽ, Azerbeidzjan en meer. Erdogan's plan is om het Ottomaanse rijk te herstellen. En om dat te doen, moet hij de grenzen elimineren die na de Eerste Wereldoorlog zijn geÔmplementeerd - en dat is precies wat hij doet.

Maar tot zijn grote ontsteltenis isoleert Erdogans recente besluit om Frankrijk te boycotten zijn regime alleen maar verder. In feite tweette een journalist uit de VAE naar aanleiding van de gebeden van Turkije voor de vernietiging van Frankrijk: ďVandaag hebben ze in alle moskeeŽn in heel Turkije gebeden voor de vernietiging van Frankrijk. Allah verhoorde hun gebeden in ... Izmir. " De Arabische wereld heeft er genoeg van, en daarom wenden ze zich tot IsraŽl.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) profiteerden onlangs van het groene licht van het Witte Huis om de F-35-straaljager te kopen. Het is echter geen uitgemaakte zaak, want het zal door het Congres moeten gaan. Dit zou hoe dan ook niet mogelijk zijn geweest als de VAE niet had ingestemd om de banden met ons te normaliseren. Zie je, IsraŽl is momenteel het enige land in het Midden-Oosten dat de F-35 heeft, en het geeft ons een sterk militair voordeel in de regio. En dit is waar dingen interessant worden. Na de overeenkomst van de Trump-regering om de F-35 aan de VAE te verkopen, stemden ze ook in met iets anders dat niemand had verwacht. Ze kwamen overeen om IsraŽl de F-22 Raptor te verkopen - een vliegtuig dat ze nooit aan iemand anders hebben verkocht. Deze jet zou een van de beste ter wereld moeten zijn. Tussen dit en het potentieel van ons om te worden voorzien van de bunker-buster-bom, zullen we in staat zijn om een sterke militaire voorsprong te behouden. En als bonus kunnen we helpen bij het trainen van piloten uit de VAE die met de F-35 gaan vliegen.

Over de overeenkomst met de VAE gesproken, een ander land dat IsraŽl enkele maanden geleden formeel erkende, is het Afrikaanse land Malawi, dat nu heeft besloten zijn ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. Ook kwam eerder deze week de Roemeense premier Ludovic Orban naar Jeruzalem, waar zowel hij als premier Benjamin Netanyahu de uitbreiding van de handel tussen onze landen aankondigde.

Welnu, de verkiezingsresultaten van de VS houden ons allemaal scherp. Maar ongeacht wat de uiteindelijke uitkomst in de komende dagen en weken is, we hebben ons aandeel in gebed gedaan. En met een goed geweten kunnen we rekenschap afleggen aan de Heer dat we hebben gestreden voor het goede, zelfs als die kandidaat niet heeft gewonnen. Blijf echter bidden. Er moet nog veel worden beslist en er is nog niets definitief.

Wat belangrijk is om op te merken, is hoe de muizen uit hun holtes in het Midden-Oosten komen terwijl ze zich voorbereiden op een Biden-regering. De IraniŽrs voelen zich nu al gesterkt, want hun minister van Buitenlandse Zaken ging deze week naar Venezuela. De Palestijnen zullen waarschijnlijk hun eigen vredesakkoord voorstellen waar ze naar eigen goeddunken van zullen profiteren. En ironisch genoeg zal de Arabische wereld waarschijnlijk nog dichter bij IsraŽl komen vanwege hun angst voor Iran en Turkije.

Wat u ook doet, vergeet nooit waar uw echte burgerschap ligt:

Filippenzen 3:20
Want ons burgerschap is in de hemel, van waaruit we ook reikhalzend wachten op de Heiland, de Heer Jezus Christus,

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 6 november 2020
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: Amir Tsarfati
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: