MENU
Grote ergernis Voordewind: absurde veroordelingen van Israel door VN

Grote ergernis Voordewind: absurde veroordelingen van Israel door VN

12 nov

JoŽl Voordewind: Het is een grote ergernis van mij. In de Mensenrechtenraad van de VN worden keer op keer resoluties aangenomen, exclusief gericht op de veroordeling van IsraŽl. De teller van dit jaar staat inmiddels op zeven. De democratische rechtsstaat IsraŽl voert daarmee volgens deze VN-raad de lijst van mensenrechtenschenders aan. Geen enkel land is zo vaak veroordeeld. Beruchte staten als Saoedi-ArabiŽ en China zelfs nooit. Dat is absurd.

Extra absurd is dat Nederland bij zes van de zeven resoluties vůůr heeft gestemd. En dit terwijl de Tweede Kamer zich al eerder over dit soort stemmingen had uitgesproken: Nederland moet juist actief stelling nemen tegen dergelijke eenzijdige resoluties. Samen met andere partijen lever ik dan ook geregeld kritiek op het kabinet. Het moet klaar zijn met dit soort stemgedrag.

Eťn van de dieptepunten is een resolutie die, door enkel de islamitische naam van de Tempelberg te gebruiken, moedwillig de Joodse geschiedenis en wortels van het land ontkent. Dat is ronduit schandalig en ik vind het niet kunnen dat Nederland voor die resolutie heeft gestemd.

Deze week roep ik de Tweede Kamer dan ook op om uit te spreken dat zij zich niet kan vinden in het feit dat Nederland voor deze resolutie heeft gestemd. Dat is vrij uniek: als mijn voorstel wordt aangenomen, neemt de Tweede Kamer daarmee dus afstand van deze voorstem van Nederland bij de VN-raad.

Dat moet een duidelijk signaal zijn: het bashen van IsraŽl Ė en het ontkennen van de diepe Joodse verbondenheid van de geschiedenis van de TempelbergĖ moet nu echt stoppen.

Datum: 12 november 2020
Auteur: Christenunie - Joel Voordewind
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: