MENU
Vrouwenblad Eva ontroert en ontwapent in decembermaand

Vrouwenblad Eva ontroert en ontwapent in decembermaand

15 dec

Eva, het christelijke vrouwenplatform van de EO, viert de decembermaand! De redactie start het nieuwe jaarthema ‘Ik ben’ met een speciale video. Ook faciliteert Eva een coronaproof dagje uit met Eva’s Vriendinnentoerpakket en is er het extra dikke wintermagazine! Hierin staat onder andere een inspirerend kerstinterview met Harcourt Klinefelter. Klinefelter was goede vrienden met en perschef van Martin Luther King.

Eva’s jaarthema-film ONTROERT
In de ontroerende ‘Ik ben’-film, opgenomen in het Museum of Humanity van Ruben Timman, vertellen hedendaagse vrouwen open en kwetsbaar hun persoonlijke ‘Ik ben’-verhaal. Eva lanceert daarmee haar nieuwe jaarcampagne ‘Ik ben, omarm jezelf in relatie tot God en de ander’. Dit concept wordt komend jaar met verschillende vrouwen verder uitgerold in het Eva-magazine, op de website en via de social media-kanalen. De vrouwen krijgen tevens een plek in Timmans Let's face it project: een eerbetoon aan de mensheid, dat oproept tot meer gelijkwaardigheid, liefde en verbondenheid.

Hoofdredacteur Griëtte Vonck: “Voor een jaarthema kijken we vooral naar wat er gebeurt in de maatschappij, in het sociale, psychische en geloofsleven van onze doelgroep. Als vrouw kun je worstelen met de eigenschappen die jou zijn toebedeeld, met wie je bent. We vergelijken onszelf regelmatig met anderen en doen ons soms anders voor. We willen heel graag stimuleren dat vrouwen naar zichzelf kijken zoals ze zijn, los van dogma, traditie, of bijvoorbeeld de overtuigingen van het gezin waar je uitkomt. Dat die ‘ik ben’ goed genoeg is om te omarmen. En om van daaruit voluit te leven”.

Eva’s Vriendinnentoerpakket OMARMT vriendschap
Elk jaar organiseert Eva haar Vriendinnenweekenden, waar zo’n 1500 vrouwen op af komen. Vanwege corona was dit jaar een andere, creatieve aanpak nodig. Het veerkrachtige en innovatieve Eva-team bedacht vervolgens een coronaproof, mobiel evenement: Eva’s Vriendinnentoertocht. Nadat opnieuw de maatregelen werden aangepast, is dit evenement voor iedereen nu verkrijgbaar als Vriendinnentoerpakket met o.a. verschillende podcasts, een inspiratiewandeling en ingrediënten en recepten voor een winterse high tea. Zo kun je alsnog samen genieten en de vriendschap vieren.

Eva’s wintermagazine ONTWAPENT met prachtige lifestylereportages, pure levensverhalen en verdiepende artikelen
Het laatste Eva-wintermagazine van dit jaar staat boordevol inspiratie, zingeving en ontwapenende verhalen: o.a. met Harcourt Klinefelter over zijn vriendschap met Martin Luther, over discriminatie: “iedereen discrimineert” en zijn kerstoverpeinzing: “Deze Kerst klopt er niet één gezin aan, maar een heel vluchtelingenkamp vol.”

Datum: 15 december 2020
Auteur: EO - Kirsten Palland
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: