MENU
Jos Alders presenteert al 20 jaar bijbelstudie op radio

Jos Alders presenteert al 20 jaar bijbelstudie op radio

05 jan

Twintig jaar is hij er al mee bezig. Donderdag 4 februari (21.00 uur) gaat via de lokale omroep voor Oldebroek en wijde omgeving zijn 1000ste wekelijkse uitzending van de Radiobijbelschool de lucht in. ‘Oud Nieuws’ heet die. Producent en presentator Jos Alders maakt het programma in zijn kleine tot studio omgebouwde kamer op de bovenverdieping van zijn huis in Wezep.

Bijbelleraar Ab Klein Haneveld van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC), zelf oud-inwoner van Wezep, geeft de studies, na een inleiding door Alders.

‘Oud nieuws’
Eigenlijk is de boodschap die hij via de Radiobijbelschool brengt oud nieuws, geeft hij toe, met een knipoog naar het thema van de jubileumuitzending. Het Evangelie van Jezus Christus, al aangekondigd in het Oude Testament, waarop het licht valt door het Nieuwe, is nooit veranderd, zegt Alders. Hij herinnert zich nog goed de eerste uitzending, die was gewijd aan ‘Het levend makend Woord’. De essentie van het bevrijdende Evangelie, vindt hij. “God is niet veranderd, al deed niet steeds hetzelfde. Hij werkt een plan uit.”

God mag dan niet zijn veranderd, Alders’ lichamelijke conditie is dat wel; die werd steeds slechter. Vandaar de studio in eigen huis. “Studio C, want bij Loco zelf hebben ze al studio A en B”, grapt hij. “Ik merk dat het lichamelijk steeds moeilijker wordt het Woord van God te verkondigen. Maar geestelijk leef ik in en uit de kracht van de Heilige Geest van onze Here Jezus Christus. Uit die kracht blijf ik zo lang mogelijk het programma doen en dit kan alleen door de genade van God.” Wat niet wegneemt dat hij ook dankbaar is voor de medewerkers van Loco FM, Klein Haneveld en technicus Herrie Lucas, die de elders opgenomen studies gereed maakt voor uitzending.

Internet
Voorheen zat hij zelf voor zijn Radiobijbelschool en andere geestelijke programma’s in de studio van Loco FM. Die omroep zendt, behalve via de kabel in Oldebroek op 93.10, ook uit op 107.2 en 107.6 FM en via internet: www.locomediagroep.nl of www.locourant.nl.

“U gaat nu niet luisteren naar een preek, maar naar een Bijbelstudie”, houdt Alders zijn luisteraars wekelijks voor. Zo’n studie gaat volgens hem toch doorgaans wat dieper, zodat hij mensen aanraadt pen en papier er bij te pakken. “Ik hoop dat ik dit zo lang mogelijk mag blijven doen, omdat ik dit toch zie als een gave die ik van de Heer kreeg.”

Dankzij internet kreeg het Bijbelstudie programma niet alleen regionaal, maar ook (inter) nationaal een vaste en nog steeds groeiende kring van luisteraars. Daarnaast zijn er vele incidentele bezoekers van de zender. Elke studie strekt zich doorgaans over twee weken uit. Alders geeft zelf daarom in het kort de inhoud van de eerste aflevering weer en leidt de studies in, onder meer met op het onderwerp slaande zang via de vele CD’s die hij inmiddels heeft.

Datum: 5 januari 2021
Auteur: Johan Th Bos
Website: http://www.locomediagroep.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

8 maart 2011 500ste uitzending Bijbelschool op lokale radio Oldebroek

Meer nieuws: