MENU
EO-Jongerendag en Nederland Zingtdag afgelast voor 2021

EO-Jongerendag en Nederland Zingtdag afgelast voor 2021

06 jan

De EO-Jongerendag en de Nederland Zingt Dag zijn ook voor het jaar 2021 afgelast. Aanleiding hiervoor zijn de aanhoudende coronamaatregelen die grote bijeenkomsten en samen zingen ontmoedigen. Arjan Lock, directeur van de EO: “Ondanks dat we hoopvol zijn met het nieuws van de eerste vaccinaties moeten we wel realistisch blijven.” Beide evenementen kunnen ook dit jaar door het coronavirus niet doorgaan.

Arjan Lock: “We vinden het ontzettend jammer dat de EO-Jongerendag en Nederland Zingt Dag ook in 2021 niet door kunnen gaan. Ondanks dat we hoopvol zijn met het nieuws van de eerste vaccinaties moeten we wel realistisch blijven. Dat we in Nederland weer grootschalige evenementen kunnen organiseren, kost tijd. Bij zowel de EO-Jongerendag als de Nederland Zingt Dag zingen ruim tienduizend mensen dicht bij elkaar. Gezien alle protocollen en de voorbereidingstijd van deze evenementen is het daarom niet realistisch om de EO-Jongerendag en de Nederland Zingt Dag van 2021 door te laten gaan.”

Ondanks dat het niet doorgaat, blijven Nederland Zingt en BEAM druk bezig om manieren te bedenken waardoor ze in contact blijven met hun achterban. “Het programma Nederland Zingt is druk aan het opnemen en de BEAM Kerkdiensten krijgen extra uitzendingen” stelt Lock.

Samen zingen vormt het hart voor zowel de Nederland Zingt Dag als EO-Jongerendag. De populaire EO-evenementen trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers naar de Utrechtse Jaarbeurs en Rotterdam Ahoy.

Datum: 6 januari 2021
Auteur: EO - Tom van Straten
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: