MENU
Studenten inzetten bij uitvoering Nationaal Onderwijs Programma

Studenten inzetten bij uitvoering Nationaal Onderwijs Programma

25 feb

De ChristenUnie wil dat het kabinet samen met onderwijsinstellingen en de organisatie ‘Studenten helpen scholieren’ een plan maakt om studenten te bereiken en te helpen naar een (bij)baan in het onderwijs. Scholen kampen immers met grote personeelstekorten en kunnen de hulp van studenten in het ondersteunen van leerlingen goed gebruiken.

Daarnaast maken studenten op deze manier kennis met werken in het onderwijs. ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins doet het voorstel vandaag bij het debat over het programma.

ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins: “Het is heel mooi dat het kabinet in deze crisis met ambitieuze plannen flink investeert in het onderwijs. Dat is heel hard nodig. Tegelijkertijd zien we dat er ook een groot tekort is aan personeel. Studenten kunnen daarom een mooie rol vervullen in het begeleiden van leerlingen. Niet als vervanging, maar als ondersteuning van de vakdocent. Naast een mooie bijbaan ontdekken studenten zo ook of het vak van docent misschien iets voor hen is. Zo steunen we met dit plan leerlingen én studenten én leraren."

Datum: 25 februari 2021
Auteur: Christenunie - Jeroen Troost
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: