MENU
Voedselbank: We hebben dit niet eerder meegemaakt

Voedselbank: We hebben dit niet eerder meegemaakt

13 dec

“We hebben dit niet eerder meegemaakt. Er is echt iets aan de hand in Nederland”. Paul van Berkel, bestuurslid van de Voedselbank, ziet het aantal aanvragen voor voedselpakketten in hoog tempo stijgen. In de brief die we je een paar weken geleden mailden, noemden we nog een stijgingspercentage van 22 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat is inmiddels opgelopen tot 31 procent.

Misschien heb je ‘m over het hoofd gezien. Daarom brengen we onze campagne graag nog een keer onder je aandacht. Met Samen tegen armoede helpt Kerk in Actie, in samenwerking met de Voedselbank en SchuldHulpmaatje, mensen die in armoede leven. En dat zijn er steeds meer. Volgens schattingen leven ruim 800.000 in ons land onder de armoedegrens, onder wie ruim 200.000 kinderen. Tijd om in actie te komen!

Rond deze tijd ontvang je voor de tweede keer een bedrag van € 190 als tegemoetkoming in je energiekosten. Misschien heb je dit zelf hard nodig. Maar misschien kun je ‘t ook missen. In dat geval vragen we je vrijmoedig om het bedrag in te zetten voor mensen die niet langer kunnen rondkomen. Je kunt je gift overmaken via rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Samen tegen armoede of door op de rode tekst te klikken. Doneer nu!


Samen zijn we de kerk in Actie.
Dank voor je betrokkenheid!

Jurjen de Groot, directeur Kerk in Actie

Datum: 13 december 2022
Auteur: Kerk in Actie - Jurjen de Groot
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.kerkinactie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: