MENU
Het systematisch verspreiden van onjuistheden over Joden is onacceptabel

Het systematisch verspreiden van onjuistheden over Joden is onacceptabel

03 jan

INTERVIEW - Antisemitisme is de afgelopen jaren toegenomen. Soms durven Joden hun religieuze uitingen niet meer te dragen in het openbaar. Hanna Luden neemt na 7 jaar afscheid als directeur van CIDI maar ze blijft zich inzetten voor het Joodse volk.

Ze had niet verwacht dat er zoveel misvattingen en verwarringen bestaan in de wereld ten opzichte van het Joodse volk. In de tijd van de Gaza-oorlog werd dat heel duidelijk, in Nederland maar ook in veel andere landen waren heftige antisemitistische geluiden te horen. Hanna vond dit onacceptabel en dat was ook een van de redenen dat ze toen besloot actief voor CIDI te gaan werken.

Ze constateerde ook dat de manier van berichtgeving in de media zo ver verwijderd was van de werkelijkheid dat Joden zelfs wereldwijd in gevaar komen en nergens meer veilig kunnen wonen. Gegronde kritiek is prima en moet geuit kunnen worden, maar het systematisch publiceren van onjuistheden over Israël en het Joodse volk vindt Hanna onacceptabel.

CIDI komt op voor het recht van Israel en het Joodse volk (waar ook ter wereld) op een veilig bestaan. Wij bestrijden antisemitisme en zetten ons in voor eerlijke informatie over Israel. CIDI is een onafhankelijke stichting die zonder overheidssubsidie opereert. Dat doen wij met de hulp van onze Vrienden: mensen zoals u, die in onze missie geloven en ons steunen met een jaarlijkse donatie.

De pro-Israel-stem die gehoord wordt.
Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) werd in 1974 opgericht. Sindsdien is CIDI uitgegroeid tot een vertrouwde naam in de media en in politiek Den Haag. Journalisten, studenten en politici weten CIDI te vinden voor eerlijke en betrouwbare informatie over Israel en het Midden-Oosten.

CIDI zet zich in voor:
• Het beschermen en versterken van de banden tussen Nederland, de EU en Israel
• Informatievoorziening over Israel en het Midden-Oosten
• Het stimuleren van het vredesproces tussen Israel en de Palestijnen, op basis van de tweestatenoplossing
• Het bestrijden van antisemitisme
Family7
Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Family7 zendt televisieprogramma's uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil Family7 een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren.

Nederland bereiken met het evangelie
Family7 is sinds 2005 dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het is onze passie en onze missie om Nederland te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. We zenden televisieprogramma’s uit via onze website en op de Nederlandse televisie. Ons bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens ons. Family7 verlangt ernaar om mensen weer in contact te brengen met elkaar en met God. Ons verlangen is dat vooroordelen verdwijnen, kennis toeneemt, mensen elkaar leren kennen en Gods bestemming voor hun leven vinden.

Datum: 3 januari 2023
Auteur: Family7 - Uitgelicht
Foto: Videostill - Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: