MENU
Ark Mission: Laten we het licht aandoen in Nederland

Ark Mission: Laten we het licht aandoen in Nederland

17 sep

Op maandag 14 september lanceert Ark Mission opnieuw het project ‘Light in the night’. Voortbouwend op het succes van 2019 is het programma vernieuwd en uitgebreid om kerken en scholen handvatten te geven om met kinderen in gesprek te gaan over Halloween. Light in the night legt de nadruk op het vieren van leven, licht en veiligheid, in plaats van bezig te zijn met dood en angst.

Uitgebreid met tips voor thuis
‘We hebben veel reacties gekregen op het programma van vorig jaar. Het besef dat Halloween geen onschuldig griezelfeestje is, wordt groter’, zegt Jolanda Abspoel-Kromhout, directeur van Ark Mission. ‘Veel kerken en scholen zochten naar materialen om een alternatief te bieden voor het Halloweenfeest dat elk jaar verder groeit. Nu de schappen weer vol liggen met producten die de nadruk leggen op angst en op duisternis komen we met een vernieuwd programma. Het is zo aangepast dat het nu ook mogelijkheden biedt om er als gezin thuis mee aan de slag te gaan. De activiteiten, proefjes en werkbladen helpen om op een leuke manier met thema’s als licht en leven
bezig te zijn.

Light in the night
Light in the night stelt (les)materialen beschikbaar aan scholen, kerken en gezinnen met thema’s als ‘Kiezen voor het licht’ en ‘Kiezen voor het leven’. Deze materialen bestaan uit Bijbelse verhalen en uitwerkingen, aangevuld met opdrachten, waaronder proefjes en werkbladen. Daarnaast is er voor kerken een draaiboek om een knallend Light in the night-feest te organiseren tijdens Halloween. Alle materialen, video’s en werkbladen zijn gratis te downloaden op de website www.lightinthenight.nl.

Over Ark Mission
Ark Mission zet zich al meer dan 100 jaar in om het verhaal van de Bijbel te vertellen, juist aan hen die het zo hard nodig hebben. Kinderen bekend maken met dat verhaal van liefde en hoop is een belangrijk aspect van het werk van Ark Mission. In Nederland ontwikkelt Ark Mission producten als de Vakantiebijbelgids voor kids en kinderbijbels.nl. In het buitenland worden zomerkampen, kinderbijbels en Bijbelse boekjes door Ark Mission gefinancierd, in samenwerking met partners. Het werk van Ark Mission wordt mogelijk gemaakt door giften en donaties van particulieren, kerken en instellingen.

Datum: 17 september 2020
Auteur: ArkMission - Dirk-Pieter Schalkwijk
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.arkmission.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: