MENU
Carla Dik-Faber na de verkiezingen niet verder als Kamerlid

Carla Dik-Faber na de verkiezingen niet verder als Kamerlid

05 okt

Na ruim acht jaar gaat Carla Dik-Faber na de verkiezingen niet verder als Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Vandaag maakt ze bekend dat ze zich niet beschikbaar stelt als kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. In de Kamer zette ze zich onder andere in voor een duurzame wereld en goede gezondheidszorg.

Dik-Faber zit sinds 2012 in de Kamer. Ze was één van de indieners van de Klimaatwet en dankzij haar inzet komt er statiegeld op kleine flesjes en blikjes. Jarenlang beijverde ze zich voor het omlaag brengen van de gaswinning in Groningen. Daarnaast staat ze bekend om haar inzet voor een inclusieve samenleving. Recent stemde de Tweede Kamer nog voor de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal als officiële landstaal. Ze was één van de initiatiefnemers van dit wetsvoorstel.

In 2018 werd Dik-Faber uitgeroepen tot Groenste Politicus van het jaar. Ook was ze steevast te vinden in lijstjes van meest effectieve Kamerleden, dankzij het vele aantal voorstellen van haar hand die werden aangenomen. Verder haalde ze afgelopen jaren geregeld het nieuws met haar originele, duurzame outfits op Prinsjesdag.

Carla Dik-Faber: “Het was geen gemakkelijk besluit, omdat ik dit werk met hart en ziel doe. Ik zal m’n collega’s ook ontzettend missen. Toch denk ik dat het goed is om nu deze stap te zetten. Het is prachtig werk, maar het vraagt alles van me. Na 8,5 jaar wil ik graag meer tijd doorbrengen met m’n gezin en familie. Intussen kijk ik terug op fantastische jaren waarin ik veel mooie mensen ontmoet heb en bijzondere dingen kon doen. Het laatste halfjaar ga ik me nog vol inzetten voor het waarmaken van onze idealen.”

Gert-Jan Segers: “Ik ga Carla straks ontzettend missen als een fijne en gedreven collega. Ik ken weinig mensen met een groter hart voor de schepping dan Carla. Daarnaast heb ik enorme waardering voor haar tomeloze inzet voor een land waarin iedereen meetelt, ook als je een beperking hebt. Ze gaat op zorgvuldige wijze het gesprek aan over gevoelige onderwerpen, zoals op het gebied van medische ethiek. Daar ben ik haar zeer dankbaar voor. Gelukkig is Carla nog niet weg en gaan we komend half jaar nog volop werk maken van onze idealen.”

Datum: 5 oktober 2020
Auteur: Christenunie - Anne-Saar Kunz
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: