MENU
Zending over Grenzen ondersteunt arme gezinnen met voedselpakketten

Zending over Grenzen ondersteunt arme gezinnen met voedselpakketten

26 okt

Toen de lockdown vanwege het coronavirus in Bulgarije begon, raakte Trayko (29) werkloos. Voor de coronacrisis werkte hij als dagloner op het land, terwijl zijn vrouw Slavka (24) thuis bleef om voor hun drie dochtertjes van 5, 4 en 1 jaar oud te zorgen. Nu verzamelt Trayko paddenstoelen in het bos om te verkopen en zo een klein beetje geld te verdienen om te overleven.

“We voelen ons hulpeloos”, deelt Slavka. “We kunnen niet eens voor onze eigen dochters zorgen. Onze kinderen hebben eten nodig!”

“Het gezin bevindt zich momenteel in een benarde situatie”, vertelt gezinscoach Ventislav Bozhikov. “Ze zijn afhankelijk van onder andere voedselpakketten die ze krijgen van Zending over Grenzen.”

“Ik hoop dat ik snel weer werk kan vinden, zodat ik voor mijn gezin kan zorgen”, zegt Trayko.
Voor families zoals het gezin van Trayko en Slavka zijn de zorgen helaas nog niet voorbij, want de winter staat voor de deur. Dat betekent dat veel werk op het land en in de bouw nog verder stil komt te liggen, waardoor er voorlopig geen uitzicht is op een inkomen.

Voedselpakkettenactie 2020
“Waarom zouden we een kerstboom opzetten, als we niet eens eten op tafel hebben?” Dit is een wanhopige vraag van moeder Madalina uit Moldavië. Het is bijna Kerst! Gezinscoaches van Zending over Grenzen brengen niet alleen voedselpakketten bij de allerarmsten, maar ook de echte boodschap van Kerst.

Juist nu zijn duizenden gezinnen en
ouderen afhankelijk van úw hulp!


De inhoud van een voedselpakket kan per land verschillen. De producten worden lokaal ingekocht, zodat de plaatselijke economie gesteund wordt en de producten herkenbaar zijn.
Op verzoek ontvangt men ook een Bijbel of een christelijk boek.

Meedoen aan deze actie? Ga direct naar Voedselpakkettenactie 2020

Datum: 26 oktober 2020
Auteur: Zending over Grenzen
Foto: Zending over Grenzen
Website: http://www.zendingovergrenzen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: