MENU
Ouddorp spaart met ludieke actie voor Mercy Ships

Ouddorp spaart met ludieke actie voor Mercy Ships

08 dec

Op een leuke manier geld ophalen voor Mercy Ships? De Doopsgezinde Gemeente Ouddorp en de School met de Bijbel ‘Koningin Beatrix’ wisten het wel! Naar aanleiding van het verblijf van familie van den Noort in Ouddorp, bedachten ze allebei een leuke actie.

Irma, Gertjan, Yeva, Rane en Espe van den Noort zijn sinds 2017 actief voor Mercy Ships en hebben aan boord gewoond en gewerkt. Hier hebben zij gezien dat er veel geld nodig is om gratis operaties te kunnen bieden aan mensen in nood.

Samen met de kinderen bedachten
de juffen toen om geld in te zamelen
voor Mercy Ships.


In groep 2 op de School met de Bijbel ‘Koningin Beatrix’, de klas van de jongste dochter van familie van den Noort, ging het toevallig over het thema ‘helpen’. Samen met de kinderen bedachten de juffen toen om geld in te zamelen voor Mercy Ships.

Speciale spaarkaarten
De kinderen wilden graag hun best doen om te sparen voor alle spulletjes die nodig zijn voor een operatie aan boord van het schip. De juffen bestelden speciale spaarkaarten, waar de kinderen thuis klusjes mee konden doen, en op die manier geld op te sparen. Kijk voor het resultaat op de actiepagina van de kinderen.

Dankbaarheid doorgeven
Ook de Doopsgezinde Gemeente te Ouddorp wilde een steentje bijdragen voor Mercy Ships. Op dankdag was er een speciale kinderdienst in het thema: ‘dankbaarheid doorgeven’. Irma vertelde in de dienst meer over Mercy Ships en de kinderen kregen allemaal een spaar-vouw-boot mee naar huis.

Zoveel mogelijk bestellingen
Samen met de kinderen van de zondagsschool werd er toen een actie opgezet om geld in te zamelen voor Mercy Ships. De speculaastaartjes werden verkocht door de kinderen van de zondagsschool. Ze kregen een inschrijflijst me om zoveel mogelijk bestellingen te verzamelen in hun omgeving (of kennissenkring).

‘Een taartje is natuurlijk lekker maar het
smaakt nóg beter als je ziet welke positieve
impact het op iemands leven heeft!’.


320 taartjes
Op zaterdag 28 november konden de mensen de speculaastaartjes tussen 9 - 12 uur ophalen in de met vlaggetjes versierde zaal van de kerk. Er zijn in totaal 320 taartjes verkocht voor Mercy Ships! ‘Een taartje is natuurlijk lekker maar het smaakt nóg beter als je ziet welke positieve impact het op iemands leven heeft!’

Datum: 8 december 2020
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: