MENU
Geloofsinburgering organiseert webinar voor mannen met een migratie-achtergrond

Geloofsinburgering organiseert webinar voor mannen met een migratie-achtergrond

29 jan

Stichting Geloofsinburgering nodigt u hartelijk uit voor de Webinar ‘Freedom Focus’ op 16 februari van 14.00 tot 15.30. Veel migranten hebben traumatische ervaringen meegemaakt. Welke impact heeft dat in hun dagelijks leven? In de Freedom Focus cursus worden belangrijke thema’s als depressie, zelfbeeld, angst en verslavende gewoonten eerlijk besproken.

Aspecten van vrijheid worden belicht vanuit de psychologie en het christelijk geloof. Het doel van de cursus is dat deelnemers hun ervaringen kunnen delen, elkaar steunen en stappen leren zetten op weg naar meer vrijheid. De zestien lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mannen met een migratie-achtergrond, maar ook prima geschikt voor Nederlandse mannen.

Marien Kollenstaart, pastor in een multiculturele gemeente en predikant in de Protestantse Kerk Nederland, schreef de toegankelijke cursus. Hij vertelt waarom: “Ik zie in onze multiculturele gemeenschap migranten worstelen met eenzaamheid, depressie en verslavingen. Daardoor lopen ze soms vast in hun werk. Hun gezinnen lijden eronder en ook mijden ze vaak de kerk. De stap naar de reguliere hulpverlening is voor hen vaak te groot door schaamte. Of ze ervaren daar weinig begrip door de barričre van taal, cultuur of geloof. Er groeide een verlangen om iets voor hen te betekenen. Hopelijk draagt deze cursus bij aan meer vrijheid voor iedere man die worstelt met het leven.”

Aan de pilotversie van de cursus heeft een groep van Aziatische, Nederlandse en Arabische mannen deelgenomen. Eén van hen zei: ‘Nu durf ik eindelijk over mijn verslaving te praten’. Een andere man waardeerde vooral de eerlijkheid van leiding en deelnemers. De evaluatie smaakte naar meer.

De webinar is geschikt voor iedereen die geďnteresseerd is in deze problematiek en/of werkt met multiculturele groepen. Tijdens de webinar wordt de cursus toegelicht en worden best practices gedeeld. Na de webinar kunt u het materiaal desgewenst gaan gebruiken.

U kunt uzelf opgeven via de website www.geloofsinburgering.nl/aanmelden of door een e-mail te sturen met uw naam en mailadres ovv ‘opgeven webinar freedom focus’ naar info@geloofsinburgering.nl.

Datum: 29 januari 2021
Auteur: Geloofsinburgering - Arjanna Flier-Honkoop
Foto: © Toff-fotografie voor christelijknieuws.nl
Website: http://www.geloofsinburgering.nl

Dit artikel delen: