MENU
Stralend licht

Stralend licht

31 jan

Als dus uw lichaam helemaal licht is, en geen enkel deel ervan duister is, zal het net zo geheel licht zijn als wanneer de lamp het met zijn schijnsel verlicht (lukas 11:36).

Sommigen van jullie hebben misschien schijnwerpers aan de zijkant of achterkant van je huis of appartement. Schijnwerpers geven constante en sterke lichtstralen af die zich over een groot gebied verspreiden. Als ze op hoeken en muren van gebouwen geďnstalleerd zijn, bieden ze een zekere mate van veiligheid. Schijnwerpers zijn ook nuttig voor fotografen, wanneer ze geen schaduwen op hun foto’s willen.

In heel de Bijbel is het licht een representatie van God, want God is licht. Als wij in relatie met Hem leven, laat Hij het licht van de waarheid als een schijnwerper in ons hart schijnen. Zijn licht biedt ons zekerheid en veiligheid, doordat het donkere hoeken en dreigende schaduwen verdrijft. Christus’ aanwezigheid in ons leven brengt veiligheid en stralend licht.

Gebeld
Vader, we zijn dankbaar voor Uw licht dat de duisternis uit ons hart verdrijft. We willen wandelen in Uw licht. Amen.

Ellen Banks Elwell
Ellen Banks Elwell is afgestudeerd aan het Moody Bible Institute en het American Conservatory of Music. Zij en haar man Jim wonen sinds hun trouwen (1974) in Wheaton, Illinois. Ze hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
Elke dag een geschenk - Dagboek - Ellen Banks Elwell. Elke dag is een geschenk uit Gods hand. Elke dag wil Hij ons ook een geschenk uit Zijn Woord geven. Gebonden met leeslint, 400 pag., €17,95 ISBN 9789077669914, prachtige uitgave van Grace Publishing House

Datum: 31 januari 2021
Auteur: Ellen Banks Elwell
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

17 mei 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
24 januari 2021 Vertel over Gods trouw
17 januari 2021 Verlangen naar water
10 januari 2021 Kijk naar boven

Meer nieuws: