MENU
Tijdelijke tulpen

Tijdelijke tulpen

07 feb

Alle vlees is gras en al zijn goedertierenheid als een bloem op het veld... Het gras verdort, de bloem valt af, maar het Woord van onze God bestaat voor eeuwig. (Jesaja 40:6,8)

Mijn man en ik hebben jaren geleden op het hoogtepunt van het tulpenseizoen een reis gemaakt naar Nederland. We bezochten daar de Keukenhof, een prachtig park vol bloementuinen. Nooit eerder hadden we zo’n magnifieke tulpententoonstelling gezien. De Keukenhof is alleen geopend tijdens de maanden april en mei – het park is van juli tot en met maart gesloten. Nadat de bloemen zijn verwelkt en afgevallen, is er alleen nog de herinnering aan hun korte glorie.

Maar ook al vallen de bloemen af en verwelken de mensen net als de bloemen, Gods Woord doet dat niet. Het bestaat voor eeuwig, en behoudt zijn adembenemende schoonheid en kracht die ons verrijkt als we het lezen.

Gebed
Heere, in al hun pracht zijn bloemen niet te vergelijken met de schoonheid en het blijvend bestaan van Uw Woord! Geef ons de wijsheid en discipline om het te bestuderen en ervan te genieten. Amen.

Ellen Banks Elwell
Ellen Banks Elwell is afgestudeerd aan het Moody Bible Institute en het American Conservatory of Music. Zij en haar man Jim wonen sinds hun trouwen (1974) in Wheaton, Illinois. Ze hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
Elke dag een geschenk - Dagboek - Ellen Banks Elwell. Elke dag is een geschenk uit Gods hand. Elke dag wil Hij ons ook een geschenk uit Zijn Woord geven. Gebonden met leeslint, 400 pag., €17,95 ISBN 9789077669914, prachtige uitgave van Grace Publishing House

Datum: 7 februari 2021
Auteur: Ellen Banks Elwell
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

17 mei 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
31 januari 2021 Stralend licht
24 januari 2021 Vertel over Gods trouw
17 januari 2021 Verlangen naar water
10 januari 2021 Kijk naar boven

Meer nieuws: