MENU
Zangeres Joke Buis: Wat vraagt God van mij

Zangeres Joke Buis: Wat vraagt God van mij

06 maa

Het afgelopen jaar heeft het leven van vrijwel iedereen op z'n kop gezet. Veel is niet meer vanzelfsprekend. Mensen leerden noodgedwongen weer leven bij de dag. Het heeft echter ook iets onverwacht positiefs gebracht. In het geval van Joke Buis leidde een jaar vol lockdown en andere maatregelen tot een verfriste kijk op haar muziek en... een lading nieuwe liedjes. De eerste daarvan, 'Wat Vraagt God Van Mij' kwam deze vrijdag online.

Het 'corona jaar' begon voor zangeres Joke Buis zoals voor veel van haar collega's. Optredens werden (noodgedwongen) afgezegd. Maar naast een tijd van onzekerheid, werd het ook een periode van nieuwe creativiteit en een frisse kijk op haar muziek. Joke begon te schrijven met open vizier en al snel ontstonden nieuwe liedjes die dicht bij haar hart liggen - met een frisse, wijd open blik.
“Ik was in 2019 al begonnen met nieuwe liedjes maken, maar in 2020 kwam dat in een stroomversnelling. Ik heb een schrift waarin ik gedachtes en associaties opschrijf. Het is heel wonderlijk om die gedachtes met hulp van songwriters tot leven te zien komen in liedjes. Met het leven van dag tot dag werden die gedachten op schrift liedjes met zo'n insteek." Een tijd van lockdowns en beperkingen werden voor Joke Buis ook een tijd van ontdekking en inspiratie.

Het eerste resultaat is 'Wat Vraagt God Van Mij'. Het lied stelt niet alleen de vragen die Joke zichzelf vanuit haar overtuiging stelt, maar geeft ook nieuwe woorden aan de realiteit van veel mensen die bij de dag moeten leven.
“Ik wilde graag een liedje maken over de keuzes die we elke dag hebben. Hoe besteed ik mijn tijd, hoe besteed ik mijn geld, wat zeg ik wel en wat niet… Daarom vraag ik elke dag of God mij wil helpen om het juiste te kiezen.”

Voor het opnemen van het lied werkte Joke onder andere samen met gitarist Arnold van Dongen, bekend van de band van Ilse de Lange. De liedjes die Joke de afgelopen periode heeft geschreven, zitten vol herkenbare gedachten en haken in op situaties uit het leven gegrepen. Waar Jokes levensovertuiging een deel van haar is en zo altijd een deel blijft van wat ze doet, zijn de nieuwe liedje breder in beeld, beschrijving en ook muzikale aanpak. De uitbundigheid van 'Wat Vraagt God Van Mij' maakt het gelijk al duidelijk: Joke Buis slaat haar muzikale vleugels verder uit!

Binnenkort zullen meer nieuwe liedjes bekend gemaakt worden, wat uiteindelijk leidt tot een gloednieuw album. Meer informatie is te vinden op www.jokebuis.nl.

Datum: 6 maart 2021
Auteur: Leon van Steensel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.jokebuis.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: